U13-as Európa Bajnokság, Zágráb

Az idei évben, Zágrábban került megrendezésre az U13-as korosztály számára az asztalitenisz Európa Bajnokság. Szegedi szempontból azért volt különleges a kontinensviadal, mert most először fordult elő, hogy egy versenyzőnk, név szerint Szögi Szonja képviselte egyesületünket utánpótlás EB-n.

Már önmagában ez a tény elégedettségre adhatott okot, de Szonja a magyar válogatott tagjaként nem elégedett meg ennyivel, és egy hosszú és kemény felkészülési időszakkal a háta mögött vágott neki a versenynek, ahol végig korrekt versenyzést és jó játékot bemutatva szép eredményekkel távozhatott a horvát fővárosból.

A több napos verseny a vegyes csapattal kezdődött. A magyarok az első selejtezőcsoportból első helyen jutottak tovább – 3:2 arányban legyőzve többek között a későbbi aranyérmes török válogatottat! – majd a második körben is igen közel voltak a csoportelsőséghez, amely már a legjobb 4 közé jutást jelentette volna, ám e kör végeztével végül az 5.-8. helyekért küzdhettek tovább, és az igen előkelő 6. helyen fejezték be a küzdelmeket.

Szonja tehát Európa Bajnoki 6. helyezett lett!

Ezt követte a vegyes párosok küzdelme, ahol játékosunk a BVSC Sportiskolás Zubor Péterrel alkotott egy párt. Több szép győzelmet követően végül a 16 közé jutásért zajló mérkőzésen, döntő szettben maradtak alul az Engler – Bezalel izraeli duó ellen.

Végül az egyéni versenyszámban a csoportból továbbjutva, a főtáblán még egy mérkőzést megnyerve szintén a legjobb 32 jelentette a végállomást, ahol a cseh Holubová felkészültebbnek bizonyult versenyzőnknél.

Összességében Szonja és az őt felkészítő, és a versenyen is segítő Lele Viktor is elégedett lehetett játékosunk teljesítményével.

Mindkettőjüknek, illetve a Szonja felkészülését bármilyen módon segítőknek is gratulálunk az elért eredményekhez!