Para sportolók

Bácsi Bernát

6 éves koromban ismerkedtem meg a sportággal Mezőberényben. 11 évesen családommal Hódmezővásárhelyre költöztünk, ahol a Főiskola SE NB2-es asztalitenisz szakosztályában versenyeztem. Egészségügyi okok miatt (csontvelő transzplantáció) jó pár évet kellett sajnos kihagynom. Szerettem volna gyerekekkel foglalkozni ezért először segédedzői, később pedig felsőfokú szakedzői képesítést szereztem. 2012-ben a Hódmezővásárhelyi Asztalitenisz Sport Egyesület edzőjeként kerültem ismét a sportág közelébe. 2018 óta az ATSK Szeged edzői team tagjaként igyekszem segíteni az utánpótlás korú, valamint a fogyatékkal élő versenyzők felkészülését. 2019. óta a Magyar Szervátültetett Válogatott asztaliteniszezője vagyok. Szeretném, hogy egyszer egy transzplantált világjáték dobogója legfelső fokán állhassak, ill. hogy segítsek az ide járó gyermekek céljainak, álmainak megvalósításában.

Herold János

Kerekesszékes asztatiteniszező vagyok. Major Endre, a Rio-i Olimpiát is megjárt barátom hatására kezdtem el pingpongozni, úgy kb. 10-12 éve. Nagy eredményeket nem igen sikerült elérnem, mivel már akkor is túlkoros voltam. A mai napig szeretek eljárni edzésekre, mert jó a csapat és nagyon jó mozgáslehetőségnek tartom ezt a játékot. Az is motivál, hogy segítsek azon sorstársaimnak, akik még versenyszerűen akarnak játszani, pingpongozni.

Major Endre

Sportszerető családba születtem, gyerekkorom óta versenyszerűen sportolok. Húsz éves koromban bekövetkezett autóbalesetem óta kerekesszékesként élem az életem. Balesetem óta több sportágat kipróbáltam, 12 éve ismerkedtem meg az asztalitenisszel, és nagyon megfogott a sportág szépsége. Hazai versenyeken összevont kategóriában versenyezek, a kis létszám miatt. Nemzetközi versenyeken sérültségi állapotomnak megfelelően I-es (legsérültebb) kategóriában mérettetem meg magam. Legjobb eredményemet ez idáig a 2016-os Rióban megrendezett paralimpián értem el, negyedik helyen végeztem.  A tokiói paralimpián az ötödik helyet sikerült megszereznem. 2019-ben az EB-n döntőt játszottam.

Mihálffy Kinga

Para asztalitenisz sportoló vagyok. Idestova több mint három éve játszom, részt vettem már emléktornákon és országos bajnokságon is. „A pingpong nekem nemcsak sport vagy hobbi, hanem hatalmas napi szintű harc önmagammal és a korlátaimmal. Ez a játék egyszerre vág pofon és emel fel, megmutatja számomra, hogy mindig lesz olyan szituáció, amiből nem jöhetek ki győztesen, ugyanakkor, azt is megmutatja, hogy nincs olyan, hogy reménytelen ügy, vagy hogy pingpongosan fogalmazzak, elérhetetlen labda.”

Szalai Béla

Az ATSK-nál a feladatom az amatőr játék koordinálása. Ez magába foglalja az amatőr játékosok időpont foglalásának a rögzítését, rendben tartását, a játék bérletek vezetését, a hét egyes napjain a terem ügyelet ellátását, illetve telefonon vagy interneten a kapcsolat tartást velük. Újonnan érkezők, érdeklődők felvilágosítása a házirendről és a lehetőségekről. A szakosztály megalakulása óta aktívan tevékenykedem, de amatőr játékosként is részt vettem a különböző versenyeken, csapatbajnokságokban, elég szép sikerekkel. A MÁV Igazgatóságból jöttem nyugdíjba és egy évre rá, egy baleset folytán hallássérült lettem. Így kerültem képbe a hallássérültek válogatottjánál, miután az országos bajnokságokon a dobogó mind három fokára felállhattam a helyezéseim folytán. Képviseltem Magyarországot a hallássérültek Európa bajnokságán illetve a részünkre rendezett olimpián. Nagyon jó kis közösség, családias hangulat alakult ki a szakosztálynál. Van közöttünk 10 évestől 86 évesig bezárólag színész, ügyvéd, orvos, egyszerű fizikai és közmunkás stb.  Igen színes foglalkozás szerint is a paletta. Az asztalnál viszont ezek a különbségek eltűnnek. Mindenki mindenkinek jó barátja és partnere a játékban!

Urlauber Ádám

Először az általános iskolába kezdtem el pingpongozni. Majd eltelt 25 év mire újra ütőt fogtam a kezembe. 2004-ben egy autóbaleset következtében eltört a nyaki csigolyám, és gerincvelő sérülést szenvedtem. 2019-ben már para sportolóként kezdtem újra asztaliteniszezni. Ugyanebben az évben Csehországban történt meg a nemzetközi klasszifikációm, ahol a kerekes székesek között a kettes kategóriába soroltak. (az I-es a legsérültebb kategória) Magyar válogatott szeretnék lenni, és minél jobb eredményeket elérni nemzetközi szinten. Eddigi legjobb eredményem a magyar bajnokságon elért bronzérem!