4 főváros tornája, Zágráb

A hétvégén Zágrábban került megrendezésre a minden évben négy ország részvételével zajló „4 főváros tornája”.  A versenynek szegedi érdekeltsége is volt, ugyanis Kasa Zsombor személyében az ATSK Szeged versenyzője is képviselte hazánkat.  A két fős csapatversenyek során Zsombor szinte hibátlan teljesítménnyel segítette a csapatot győzelemre.

Első nap a szlovák együttessel csaptak össze a mieink, ahol a lehető legszorosabb eredmény született, sajnos ebben az esetben nem mi felénk billent a mérleg nyelve, 3:2 arányú vereséget szenvedtünk. Ezt követően, azonban összeszedték magukat a fiúk és a horvátokat 3:1 arányban, míg az utolsó nap küzdelmei során, az eddig veretlen szlovénokat, 3:0-ra sikerült felülmúlni. Így nem is volt kérdés, hogy a visszafogottabb kezdés után ki hódíthatja el a győzteseknek járó kupát.

A magyar csapat a lány versenyben 2. helyen zárt. A csapat tagjai: Szuhanyik Gréta és Pétery Johanna, mindketten a PTE PEAC versenyzői, míg a fiúkat a szegedi Kasa Zsombor mellett Lovas Csongor (Dunakeszi) képviselte. Külön öröm, hogy a verseny története során először történt az asztalitenisz sportágban címvédés, így a vándorserleg a tavalyi év után ismét nálunk kötött ki.

Az úgynevezett multisport eseményen a kilátogatók kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, atlétika és asztalitenisz versenyszámokat tekinthettek meg.

Ezzel véget ért az idei versenyszezon Zsombi számára. Az ATSK Szeged többi versenyzőjével együtt egy rövid pihenő után, július 10-én kezdik meg fiataljaink a felkészülést.

Zsombi versenyzését Nagy Bence edző segítette a horvát fővárosban.