Herceg Novi Open – 2023.

A montenegrói Herceg Noviban megrendezésre került nyílt nemzetközi asztalitenisz versenyen is képviseltette magát egyesületünk, Erdélyi Blanka jóvoltából. Blanka az elmúlt időszakban leginkább a páros versenyszámokban hozta az eredményeket, ezúttal azonban az egyéni kategóriákban sikerült bravúros teljesítményeket letennie az asztalra.

Előbb saját korosztályában, az U15-ös versenyszámban sikerült a dobogó harmadik fokára állnia, majd ezt követte az idősebbek közötti U17-es verseny, ahol pedig egészen a döntőig menetelt, amely után végül ezüstérem került a nyakába. Blanka stabil teljesítményét jól jelzi, hogy egyrészt szett veszteség nélkül jutott el U15-ben az elődöntőig, U17-ben pedig a döntőig, másrészt mindkét versenyszámban a későbbi győztes, szarajevói származású versenyző ellen szenvedett csak vereséget.

A verseny második napjára, amikor a nyílt női felnőtt egyéni versenyszám került megrendezésre, sikerült átmentenie jó formáját fiatal játékosunknak, és kiváló versenyzést bemutatva újfent a dobogó harmadik fokára állhatott fel a nap végén.

A három dobogós helyezés eléréséhez szívből gratulálunk Blankának, így tovább!