World Transplant Games Perth 2023.

  1. április 15-21 között, az ausztráliai Perth városa adott otthont a Transzplantáltak Világjátékának, melyen 45 ország sportolói és csapatai vettek részt. A versenyzők 17 különböző sportágban mérték össze tudásukat, melyek között szerepelt az asztalitenisz is. Az ATSK Szeged csapatát Bácsi Bernát képviselte, aki a Tatai AC kölcsönjátékosaként az idei évben az NB2-es együttesünket erősíti. Játékosunk igen hosszú és fárasztó felkészülést követően, nagy reményekkel érkezett Ausztráliába. Berci a tavalyi Európa bajnokságon szerzett 3 aranyérme után joggal bízhatott az újabb dobogós helyezések elérésében.

A sok befektetett munkának rögtön az asztalitenisz verseny első napján meglett az eredménye, hiszen a szegedi versenyző végig koncentrált és jó játékkal szerezte meg pályafutása első aranyérmét a Világjátékokon, miután az egyéni versenyszám döntőjében 3:1 arányban legyőzte portugál ellenfelét.

Ezzel azonban nem volt vége a sikertörténetnek, hiszen a második napon régi jó barátjával és páros társával, a tatai Szendi Jánossal szintén a dobogó legfelső fokára állhattak fel, begyűjtve ezzel második aranyérmét is a versenyen.

A vegyes párosok küzdelmeiben párjával a legjobb 4 közé jutásért vívott mérkőzésen döntő szettben, minimális különbséggel maradtak csak alul a későbbi győztes duóval szemben, ám Berci elmondása szerint az így megnyert 2 első hellyel is jócskán a saját elvárásai felett sikerült teljesítenie.

Mindenkit megillet a gratuláció, aki valamilyen formában is hozzájárult a páratlan sikerekhez. 

A folytatást illetően  2024-ben Lisszabonban Európa bajnokság, 2025-ben Drezdában pedig Világjátékok kerülnek megrendezésre, így kijelenthetjük, hogy kellő kihívásokból és motivációból a jövőt tekintve sem lesz hiány.