Kezdetét vette a Digipingpong!

Sportnapok, oktatási modul, versenyek, bemutatók, kvízek, játékok és még sok minden más. Nagyjából így lehetne összefoglalni az ATSK Szeged legújabb projektjét, a két határon túli egyesülettel és három szegedi szervezettel megvalósuló Digipingpongot.  A projekt három fő elemet tartalmaz, melyek a következők: Új típusú sportprogramok, Oktatási modulok tanárok, nevelők, edzők részére illetve az úgynevezett „Interaktív világ.”

Az összesen 20 projekteseményből 3 már sikeresen lezajlott, melyek közül az első a 2023. február 23-án megtartott nyitó rendezvény volt. Az eseményen a házigazda zentai klub tagjai, a projekt partnerek vezetői és a sajtó képviselői vettek részt.

Ezek után 2023. április 15-én, 10.00 órai kezdéssel került sor a Digipingpong projekt 1. Diák Sportnap elnevezésű rendezvényére a horgosi Asztalitenisz Klubban, melyen 40 magyarországi és határon túli diák vehetett részt egy egész napos asztalitenisz programban.

A legutóbbi projektesemény, a Szabadidős Sportnap pedig az ATSK teremben került megrendezésre, 2023. május 7.-én.  A közel 30 szabadidős sportoló részvételével zajló pingpong-nap egy irányított edzésprogrammal indult, melyen két edző irányításával, sportági alaptechnikák kerültek bemutatásra, csoportos, egyénre szabott, és adogatógépes feladatokon keresztül. Az ebédszünetet követően időrendben az ATSK NB-s játékosainak közreműködésével asztalitenisz és szabályismeret bemutató, villámtorna, végül asztalitenisz kvíz színesítette az egész napos programot.

A projekt soron következő állomása a Fogyatékkal élők sportnapja lesz, amelyről bővebben a https://digipingpong.hu/ oldalon kaphatnak tájékoztatást az érdeklődök.