Újonc leány és fiú Moatsz Kupa és csapatbajnokság 2018

2018. március 23-25-e között rendezték meg a 2018. évi újonc leány és fiú Moatsz Kupát és csapatbajnokságot.
Az egyesületünket az alábbi sportolók képviselték:  Szosznyák Emma Sára, Hangai Flóra Márta, Erdélyi Blanka, Tatács Bence, Kasa Zsombor, Kókai Ákos

A lányok csapata a csoportkört másodikként zárva jutott a főtáblára, ahol a későbbi győztes Statisztika PSC “A” csapatától szenvedtek vereséget. A csapatra nem lehet panasz, mindenki szépen helytállt ezen a mérkőzésen is.

A fiú csapatunk kettő könnyed 3:0-ás győzelemmel zárta a csoportkört, ahol a Nyírbátori ASE és a Kispest SE “A” csapatát múlták felül. Majd következett a főtábla ahol a legjobb 16 között a Kanizsa Sörgyár SE csapata nem jelent meg, így a legjobb nyolc közé jutott a csapat. A következő ellenfél a Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub volt, akikkel szoros 3:2-es meccset játszva maradtunk alul. A helyosztókon még két szép győzelmet aratott a csapat, többek között a BVSC ellen, így végül az igen értékes 5. helyen zárt az újonc fiú csapat. Nagyszerű eredmény!!!

Az újonc lány összevont kategóriában Szosznyák Emma Sára és Hangai Flóra Márta indult. A csoportmérkőzéseket mindketten az első helyen zárták így bejutottak a főtábla legjobb 32-be. Sajnos Flórának itt véget is ért a verseny így a legjobb 32 között zárta a versenyt. Emma sikeresen vette az első akadályt bejutva a legjobb 16 közé, ahol a későbbi 2. helyezett búcsúztatta.

U11-ben Kasa Zsombor és Kókai Ákos álltak asztalhoz. Mindketten az első helyen fejezték be a csoportküzdelmeket így bejutottak a legjobb 16 közé. A főtábla első mérkőzésén mindketten szép győzelmet arattak. A legjobb 8 között azonban mindketten legyőzőre találtak a későbbi második, illetve harmadik helyezett személyében. Nagyon szép eredmény!!!

U13-ban Tanács Bence mellett a két fiatalabb versenyző is újra asztalhoz állt. A csoportkörben mindhárman elsők lettek. A két fiatalabbnak bejátszó mérkőzést kellett játszani a főtáblára jutáshoz, azonban ez már nagy falatnak bizonyult. Tanács Bence az első mérkőzését a legjobb 32 között sikerrel zárta, majd kikapott a későbbi másodiktól.

Minden versenyzőnek gratulálunk, csak így tovább!