Megújult az ATSK terme

A MOATSZ pályázati programjának köszönhetően a nyáron külső hőszigetelést kapott az ATSK Szeged által használt barakképület, amivel az egyesület vezetőinek régi terve valósult meg.

„Régóta kilógott kicsit a környezetéből ez a barakképület – mondta Márki Ernő, az ATSK Szeged ügyvezető igazgatója. – Néhány évvel ezelőtt volt egy teljes rekonstrukció ebben a városrészben, de a terem megmaradhatott annak köszönhetően, hogy mi itt komoly asztalitenisz-életet próbálunk megvalósítani. Ezzel a külső felújítással már nagyon szépen a környezetébe illik az épület, és reményeim szerint nem sokára belülről is megfelelő környezetet tudunk biztosítani az itt sportolóknak.”

A klub a szegedi önkormányzattól bérli a termet, amelynek külső hőszigetelését már régóta szerették volna megoldani. Ez sok sikertelen próbálkozás után idén nyáron, a Magyar Asztalitenisz-szövetség támogatásával valósulhatott meg.

„A külső felújításnak köszönhetően egyrészt nyáron nincs olyan meleg a teremben, mint korábban, télen pedig remélhetőleg alacsonyabb lesz a fűtésszámlánk” – beszélt a hőszigetelés előnyeiről a klub vezetője.

„Mi egyébként egészen komplex módon üzemeltetjük ezt a termet – folytatta Márki Ernő. – Nemcsak versenysport van nálunk, hanem jelentős szabadidősport is, és mozgáskorlátozott sportolóink is vannak. Ez azt jelenti, hogy néha elég kemény kompromisszumot kell kötnünk annak érdekében, hogy mindenki helyet kapjon ebben a hatasztalos teremben. Ugyanakkor nagyon jól megférnek egymás mellett ezek a tevékenységek, kiegészítik egymást, és kellemes hangulatban zajlanak itt az edzések és a versenyek. Az viszont látszik, hogy régen kinőttük ezt a termet, jó lenne valahogy továbblépni, mert legalább még egy hatasztalos termet meg tudnánk folyamatosan tölteni.”

(Forrás: http://moatsz.hu/index.php/hirek/friss-hirek/2771-megujult-az-atsk-terme )