Két éremmel gazdagodott Szögi Szonja

Január 27-28 között rendezték meg az U11-es, U12-es, U13-as és U15-ös korosztály számára a 2024-es év első „arany fokozat” besorolású ranglistaversenyét. A lányok az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban, a fiúk pedig a BVSC Sportiskola Asztalitenisz Termében álltak asztalhoz.

Az U15-ös korosztályba most „beöregedő” Szögi Szonja nagyszerű teljesítménnyel indította az újévet, miután egyéniben magabiztos játékkal a legjobb 4-ig jutott. Az elődöntőben a későbbi győztes, a jelenlegi korosztályos Európa ranglistán 4. helyezett budaörsi Dohóczki Nóra ellen csak döntő szettben maradt alul, így értékes bronzérmet nyert.

Ezt követte a páros versenyszám, ahol állandó társával, a mohácsi Somogyi Heidivel az oldalán döntőt játszhatott, amely után végül ezüstérmesként zártak.

A fiúk részéről Kókai Szabolcs nem tudta hozni az előzetesen elvárt eredményeket és teljesítményt. Egyéniben a főtábla első körében, párosban pedig a ceglédi Petrik Sebestyénnel a legjobb 16 között ért számára véget a verseny.

A fiatalabb korosztályokban versenyző Csúri Ádám, Német Gréta és Borics Gerda értékes tapasztalatokat szerzett, előbbi kettőnek sikerült mérkőzést is nyernie.

Leány játékosainkat Lele Viktor, a fiúkat pedig Nagy Bence edzők segítették a versenyen.