Két bronzérem a Budapest bajnokságon!

Az év első arany fokozatú ranglistaversenyére került sor január közepén az Ormai-csarnokban.
A szegedi egyesületet mindkét napon Szögi Szonja és Erdélyi Blanka képviselte.

U13-ban Blanka harmadik, Szonja nyolcadik kiemeltként kezdte a főtáblán a küzdelmeket. A négy közé jutásért Blanka a kellemetlen stílusú Szűcs Natáliával kezdett,  és 2:1-ről fordítva sikerült győznie. Ezzel a sikerrel már biztos éremszerzővé vált. A döntőbe jutásért az első kiemelttel Barcsai Sofival mérkőzött meg, sajnos nem sikerült megszorítania. Szonja 2 győzelem után, a 4 közé jutásért pécsi ellenfelet kapott Pétery Johanna személyében, akivel korábban mindig szoros mérkőzéseket játszott. A csata most sem maradt el, 1:0 és 2:1-es vezetés után az áttörés még várat magára, egy nagyon színvonalas meccsen végül ellenfele győzedelmeskedett.

U15-ben az Erdélyi – Szögi duó a páros versenyszámban rögtön kiemelt ellenfelet kaptak, az első 2 szettben nagyon megilletődötten játszottak, a 3.-ban viszont szett labdájuk is volt, de hárította az ellenfél.

Egyéniben mindketten  csoportmérkőzéseket vívtak, Blanka csoportgyőztesként, Szonja másodikként vívta ki a továbbjutást.
A főtáblán Szonja idősebb ajkai ellenfele ellen 4 szettes mérkőzésen maradt alul, a végjátékokban a szerencse is az ellenfélnek kedvezett. Blanka a főtáblán Dudás Rékát verte meg, majd a 8 közé jutásért Statisztikás ellenfele Dohoczki Nóri ellen bravúros győzelmet aratott, végig magabiztosan játszva 3:1-re győzött. A legjobb 4 közé idősebb és tapasztaltabb ellenfele Polónyi Nóri ellen a tisztes helytállásra futotta. Ez a serdülő mezőnyben a legjobb eredménye. Pihenésre azonban nem lesz ideje, hétfőtől szerdáig meghívást kapott a serdülő Héraklész keretedzésre.

Az U-15-ös fiú párosban a Kókai Ákos-Kasa Zsombor páros korrekt versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet!

Gratulálunk a versenyzőinknek! Hajrá ATSK!