Bronzérmes lett a serdülő leány csapat

Az előző év elhalasztott versenye zajlott az elmúlt hétvégén a budapesti Ormai-csarnokban. A csapatot Hangai Flóra (U15), Erdélyi Blanka (U13) és Szögi Szonja (U12) alkotta. A csoportküzdelmeket második, az összes csapatot tekintve negyedik kiemeltként kezdhettünk. Az első mérkőzésen a Statisztika B csapata ellen magabiztos 3:0-ás szegedi győzelem született. Második mérkőzésen a csoportkiemelt fiatal pécsi lányok ellen Hangai Flóra mindkét mérkőzését megnyerte, Szögi Szonja két szoros szettet tudott játszani, de veszített, Erdélyi Blanka pedig óriási csatában kapott ki 3:2-re Szuhanyik Gréti ellen. Ezen az egy szetten múlt végül a csoportgyőzelem, mivel a harmadik csoportmeccsen a kecskeméti csapatot a lányok 3:2-re győzték le, mindhárman egy-egy győzelemmel zártak.

Sorsolás után a főtáblán a BVSC csapata ellen folytatódott a verseny, a tétje az összecsapásnak a biztos éremszerzés. Kiélezett küzdelemre lehetett számítani, az első mérkőzést Hangai Flóra 3:0-ra nyerte, a másodikat Erdélyi Blanka hasonló arányban elveszítette esélyesebb ellenfele ellen. Fontos mérkőzésen Szögi Szonja döntő szettben kikapott, így nyílt maradt továbbra is a küzdelem. A negyedik mérkőzésen Flóra rendkívül szoros mérkőzést vívott Benczik Dórival, 3:1-re sikerült legyőznie. A mindent eldöntő ötödik meccset Blanka 3:1-re nyerte, így döntőbe jutásért játszhatott a csapat.

A Statisztika A csapata papíron és az asztalnál is erősebbnek bizonyult. Az első mérkőzésen Blanka egy újabb rangadót játszott Dohoczki Nórival, de sajnos nem sikerült legyőznie. Flóra egy nagyon színvonalas mérkőzésen 3:1-re kapott ki korábbi csapattársától Szosznyák Emmától. A harmadik mérkőzésen Szonja 2 évvel idősebb kellemetlen stílusú ellenfele ellen, a támadó játékot felvállalva 3:0-ra kikapott, a későbbiekben ez a hozzáállás meg fog térülni.

 

A lányok így az értékes 3. helyen zárták a versenyt, a csapatot Simon Viktor edző segítette.

A fiú csapat is bejutott a legjobb 8 közé, és végül az értékes 6. helyen zárta a versenyt a Kókai Ákos, Kasa Zsombor, Kókai Szabolcs serdülő csapatunk.