Hungarian Mini Cadet Open

 

 

A hétvégén Budapesten, az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban került megrendezésre a Hungarian Mini Cadet Open, az U11-es és az U13-as korosztály nemzetközi seregszemléje.

Az U11-es fiúk versenyében Kókai Ákos a csoportjában egy vereség mellett dán és fehérorosz ellenfelét is legyőzte, így feljutott a főtáblára. Kasa Zsombor a román Sebi Bence ellen nyerni tudott, azonban fehérorosz és szlovák csoportellenfeleivel már nem bírt, így a vigaszágra került. A főtáblán aztán Kókai nagy csatában 3:2-re maradt alul a román Canea-Kocsis Andras ellenében, míg a vigaszágon Kasa Zsombor nem bírt a szintén román Serban Contanuval.

Az U13-as lányok küzdelmeiben Szosznyák Emma a csoportjából sajnos nem tudott továbbjutni, azonban a vigaszágon szép menetelés után, két német ellenfelét is legyőzve a legjobb négy közé jutott, ahol végül a román Mike Boroka ellen maradt alul nagy csatában.

A csoportküzdelmek során Hangai Flóra sem járt több sikerrel, saját kvartettje utolsó helyén végzett, a vigaszágon pedig a későbbi elődöntős Nagy Liliána állította megoldhatatlan feladat elé.