Három érem a korosztályos OB-ról!

Május 10-12 között Budapesten került megrendezésre az utánpótlás Országos Bajnokság, melyen az U11-es, U13-as és az U15-ös korosztály versenyzői mérték össze tudásukat. A lányok az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban, míg a fiúk a BVSC Sportiskola Termében álltak asztalhoz.

Kijelenthetjük, hogy a szegedi játékosok formaidőzítése nagyszerűnek bizonyult, hiszen rég nem látott sikereket értek el az idei év legrangosabb hazai megmérettetésén.

A verseny első napján az U13-as mezőny versenyszámaiban Csuri Ádám és Német Gréta a főtáblára jutott, Borics Gerda pedig egy mérkőzést nyert a selejtezőcsoportjában.

A második napon az U15-ös versenyzők is csatlakoztak a mezőnyhöz, a szegediek pedig megkezdték az éremgyűjtést: előbb a vegyes párosok küzdelmeiben Szögi Szonja a debreceni Arany Borisszal, míg a sérüléséből nemrég visszatérő Erdélyi Blanka a ceglédi Zsigmond Simonnal az oldalán jutott el a legjobb 4-ig, és végül zárt egyaránt bronzérmesként.

Ezt követte szegedi szempontból az OB talán legkellemesebb pozitív meglepetéseként az, hogy az U15-ös leány párosban a Szögi Szonja – Somogyi Heidi (Mohács) egység több, jó játékerőt képviselő duót legyőzve magyar bajnoki döntőt játszhatott, ahol azonban a versenyszám toronymagas favoritja ellen, a Dohocki Nóra – Barcsai Sophie páros ellen már nem sikerült borítani a papírformát, így egy igen értékes ezüstérem került Szonjáék nyakába a nap végén.

A fiúk között Kókai Szabolcs számára állandó páros társával, a ceglédi Petrik Sebestyénnel a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Az U15 leány egyéni versenyszámokban során a sorsolás következtében szegedi nyolcaddöntőt rendeztek, miután Szögi Szonját összesorsolták Erdélyi Blankával. A szegedi rangadót ezúttal Szonja nyerte meg, így ő játszhatott éremért az ajkai Kiss Csenge ellenében. A mérkőzés viszont nem az elképzeléseink szerint alakult, így ezúttal egyéniben nem jutott érem a szegedi különítménynek.

Kókai Szabolcs a fiúk között kiemelésének megfelelően teljesített, miután a legjobb 8 közé jutásért zajló mérkőzésen vereséget szenvedett a KSI-s Vámosi Benjámin ellenében.

Ezzel összességében egy ezüst és két bronzéremmel zárták a szegedi fiatalok az Országos Bajnokságot.

Mindenkit megillet a gratuláció, aki valamilyen formában is hozzájárult a sikerekhez.