2023. évi U17 és U19-es Országos Bajnokság „Arany fokozatú” ranglistaverseny

Május 19-21. között került megrendezésre az U17-es és U19-es korosztály számára kiírt Országos Bajnokság. A lányok a szokásoknak megfelelően az Ormai László Csarnokban, míg a fiúk Gödöllőn mérhették össze tudásukat a legrangosabb hazai ranglistaversenyen.

A verseny első játéknapján az Erdélyi Blanka – Bender Borostyán (Debreceni AK) duó óriási meglepésre egészen a döntőig menetelt, ahol végig kiélezett küzdelemben, döntő szettben, minimális különbséggel maradt csak alul a Molnár Kendra – Szosznyák Emma (Statisztika) páros ellen, megszerezve ezzel a szegedi küldöttség egyetlen érmét a hétvégéről.

Az elért eredmény értékét növeli, hogy a döntőig vezető úton több jelenleg előrébb rangsorolt, az utánpótlás válogatottaknál is számításba vett párost sikerült Blankáéknak felülmúlnia. Ugyanebben a versenyszámban a Hangai Flóra – Szögi Szonja párosunk a negyeddöntőig menetelt. Az idei OB-k legeredményesebb szegedi versenyzője ezzel Erdélyi Blanka lett, aki két ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett a különböző korosztályok páros versenyszámaiban.

Lány párosaink sikerein felül a fiú és lányversenyzőink sem tudták hozni a további versenyszámokban az előzetesen remélt eredményeket.

Leány játékosainkat a Lele Viktor, dr. Varga Csaba edzőpáros, míg a fiú versenyzőinket Bácsi Bernát segítették a versenyen.