2023. évi Országos U19 leány TOP 16 Bajnokság és U19 fiú TOP 24 Bajnokság

A sűrű év végi versenynaptár következő állomásai az U19-es korosztály számára rendezett leány „TOP 16” és a fiú „TOP 24” bajnokságok voltak, melyek keretein belül ezúttal is az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban álltak asztalhoz fiataljaink.

Versenyzőink közül Hangai Flóra, Szögi Szonja illetve Kókai Ákos és Kasa Zsombor kapott meghívást a ranglistán elfoglalt pozíciójuknak köszönhetően.

A két napos verseny első napja után a két fiúversenyzőnk közül Kasa Zsombor a selejtezőcsoportjában elért eredményeik alapján a „B” csoportban a 9-16. helyekért, míg Kókai Ákos a „C” csoportban a 17-24. helyekért folytathatták a küzdelmeket.

Kasa Zsombor esetében elvárható lett volna az „A” csoportba jutás, míg Kókai Ákos a ranglistás pozíciójának megfelelő eredményt ér el a „C” csoportba kerüléssel.

A verseny második napján Kasa Zsombor öt, Kókai Ákos pedig négy mérkőzést tudott még megnyerni, így csoportjukban a 2. és 3. helyen zártak. Zsombi esetében kiemelendő, hogy az első napon mutatott bizonytalan játéka után a második versenynapra összeszedte magát, és jó versenyzést produkált.

 

A lányok között a Hangai Flóra által elért 6. pozíció kiváló helyezésként értékelhető, hiszen U17-es versenyzőként sikerült az első 8-ba verekednie magát úgy, hogy több nála jóval előrébb rangsorolt játékost is maga mögé tudott utasítani.

Szögi Szonja a kezdeti nehézségek után a verseny utolsó szakaszára lendült igazán csak játékba, amikor is két győzelemmel végül a „B” csoport 7. helyét szerezte meg.

Játékosainkat ezúttal Nagy Bence edző segítette a versenyen.