VII. Magyar Parasport Napja

  1. február 22-én, a Magyar Parasport Napjának alkalmából Egyesületünk több rendezvényen képviseltette magát.

A Magyar Parasport Napját 2017 óta minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970-ben alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

A mai magyar parasport kialakulásában döntő jelentőségű volt, hogy az első, intézményesített sportszervezetet olyan legendák alapították meg, mint Tauber Zoltán para asztaliteniszező, hazánk első paralimpiai bajnoka.

Elsőként az SZTE Topolya sori Sportcsarnokban megrendezésre kerülő „Lélekmozgató” programon az ATSK para sportolói, Major Endre és Mihállfy Kinga tartottak előadást arról, hogyan képezi életük részét a sport.

Ezek után a résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy tesztelhessék tudásukat para versenyzőink ellen.

Játékosainkon felül Dr. Varga Csaba Koppány meghívottként vett részt az Egyetem által első ízben megrendezett, sajtó nyilvános eseményen.

Bácsi Bernát, Jankovichné Virányi Marianna meghívására a Rókus 1. Általános Iskolában tartott bemutató edzést a Parasport Napja alkalmából.

Ennek során több mint száz iskolás kapott lehetőséget az asztalitenisz kipróbálására.

A közös edzést követően versenyzőnk előadást tartott, melynek keretében kiemelte a szervdonáció fontosságát is.

Márki Ernő ügyvezető a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolában Radóczi Tibor testnevelő tanár invitálására, Urlauber Ádám kerekesszékes válogatott para sportolóval tartott élménybeszámolót és asztalitenisz bemutatót.

Minden esemény tekintetében elmondható, hogy a résztvevők nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat, és meglepődtek azon, milyen nehéz egy kerekesszékes versenyző ellen pontokat nyerni.

A bemutatókkal segíteni szerettük volna az érzékenyítést, amely közelebb hozzá egymáshoz az ép és fogyatékkal élő embereket, illetve bízunk benne, hogy a rendezvényeken történő részvételeinkkel minél több fiatal fogja választani az asztaliteniszt.