Újabb páros 3. hely!

Aranyfokozatú U17 és U19-es lány és fiú ranglistaverseny, U15-ös országos CSB

Statisztika, Győr, 2022. október 28-30

Október utolsó hétvégéjén háromnapos megmérettetésen vettek részt az ATSK fiataljai. A fiúknál az idei év U15-ös csapatbajnokságának, illetve az U17-es és U19-es korosztály Aranyfokozatú ranglistaversenyének Győr adott otthont, míg a lányok a Statisztika termében álltak asztalhoz.

Pénteken a csapatbajnokság küzdelmeiben a fiúk és a lányok egyaránt az 5. helyen végeztek, amely eredmények nagyjából reálisnak mondhatóak, tekintve, hogy a fiúknál az U15-ös csapatunkban Kókai Ákos és Kasa Zsombor mellett a harmadik számú játékos, Kókai Szabolcs még csak 12 éves, lánycsapatunk pedig alapból két fővel – Erdélyi Blanka, Szögi Szonja – indult a versenyen.

A hétvége egyetlen dobogós helyezését Erdélyi Blankának köszönhetjük, aki a Statisztikás Bender Borostyánnal az oldalán az U17-es lányok páros versenyszámában harmadik helyezést ért el.

A fiúk közül Kasa Zsombor állt a legközelebb az éremszerzéshez azzal, hogy az U17-es korosztályban, egyéniben a negyeddöntőig menetelt, ahol a későbbi ezüstérmes, Wei Chen You ellenében szenvedett vereséget. Ne feledjük, Zsombi a két évvel idősebbek között jutott be a legjobb 8 közé.

Dicséretet érdemel továbbá Kókai Szabolcs és Szögi Szonja is, akik az U19 illetve az U17 vigaszversenyeken első helyezést értek el.