Szögi Szonja újra a nemzetközi porondon versenyzett

November elején újra a nemzetközi versenyeké volt a főszerep fiatal játékosunk, Szögi Szonja számára, aki elsőként a WTT Youth Contender szombathelyi állomásán állt asztalhoz. A verseny színvonalát jelzi, hogy az európai topjátékosok mellett Ázsiából is szép számmal neveztek a magyar nemzetközire.

Szonja az U13-as korosztályban egészen a negyeddöntőig menetelt. Az elért eredmény értékét növeli, hogy a verseny során olyan ellenfelet is sikerült legyőzni, akitől korábban vereséget szenvedett.  A negyeddöntőben a francia Eva Lam ellen búcsúzott versenyzőnk, miután 3:1 arányban kikapott a későbbi ezüstérmes lány ellen.

Szombathelyről Szlovákia felé vette az irányt a szegedi különítmény, ahol szintén a WTT által, Senecben megrendezett nemzetközin vettünk részt.

U13-ban Szonjának a csoportból a második helyen sikerült továbbjutnia a főtáblára, ahol így nehezebb ellenfél várt rá a francia – kínai Lisa Zhao személyében. A szegedi fiatal jól tartotta magát, és sikerült is a döntő szettet kiharcolnia, amire azonban elfogyott a lendülete, így a legjobb 16 közé jutás jelentette számára a végállomást.

Mindkét versenyen saját korosztályán felül U15-ben, tehát az eggyel idősebbek között is elindult játékosunk, ahol értékes nemzetközi tapasztalatokat gyűjthetett.

Szögi Szonját Lele Viktor edző segítette a nemzetközi versenyeken.