Slovenia Open

A szlovéniai Lasko városában immáron tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a Szlovén Nemzetközi Para Asztalitenisz Verseny. A napjainkban leginkább a Sör és Virágfesztiváljáról ismert szlovéniai fürdővárosban roppant erős mezőny gyűlt össze.

A magyar csapat tagja volt az ATSK Szeged versenyzője Major Endre, aki ezúttal is pazar teljesítménnyel rukkolt elő. A Rióban negyedik helyen végző paralimpikon simán nyerte a csoportját, csak az olasz Federico Falco ellen kényszerült döntő játszmára. A legjobb nyolc között Major az argentín Fernando Eberhardttal találkozott és magabiztos játékkal 3:1-re győzött. Az elődöntőben aztán jöhetett az örök rivális Andrea Borgato akivel már sok nagy csatát vívtak az elmúlt években. Ezúttal sajnos az olasz játékosnak jött ki jobban a lépés, így ő jutott a döntőbe – amit aztán meg is nyert -, Major pedig a roppant értékes harmadik helyen végzett.

Bár a bronzérem is szépen csillog Major gondoskodott róla, hogy ne ez legyen a legfényesebb medália amit hazahoz Szlovéniából, hiszen a csapatversenyben a francia Jean Alan Rene Papirerrel az oldalán aranyérmet szerzett, amihez ezúton is gratulálunk.