Országos Diákolimpia 2023.

A 2023-as esztendő soron következő versenyhétvégéjén, Kiskunfélegyházán álltak asztalhoz fiataljaink, akik az idei év Országos Diákolimpia döntőjén vettek részt.

A III-IV. korcsoport „A” kategóriájában, leány versenyzőink közül Szögi Szonja képviselte egyesületünket, aki az előzetes várakozásoknak megfelelően egészen a döntőig menetelt, ahol azonban vereséget szenvedett a jobb formát mutató, ajkai színekben versenyző Kiss Csenge ellen, így egy értékes ezüstéremmel a nyakában térhetett haza.

Szonja második helyén felül, szintén az „A” kategóriában, Hangai Flórának köszönhetően újabb dobogós helyezésnek örülhettünk, aki a korcsoportjában (V-VI.) a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Külön kiemelendő, hogy Flóra a bronzmérkőzésen két szettes hátrányból fordítva tudta győztesen elhagyni az asztalt.

Dicséretet érdemel még Kókai Szabolcs 4. (fiú „A” kategória, III-IV. korcsoport), valamint Panker Máté 5. helyezése (fiú „B” kategória, III-IV. korcsoport), akik az elért eredményeikkel, látva a verseny színvonalát, a maximumot tudták kihozni a saját versenyszámaikból.

További ATSK-s vonatkozású eredmények:

Szeder Leon (fiú „B” kat., I-II. kcs. – nem jutott főtáblára)

Kelemen Dávid (fiú „B” kat., V-VI. kcs. – 8. hely)

Kasa Bíborka (lány „B” kat., I-II. kcs. – 8. hely)

Sztanó Annamária (lány „B” kat., V-VI. kcs. – 6. hely)

Fogas Fanni (lány „B” kat., III-IV. kcs. – 8. hely).

Játékosainkat ezúttal Lele Viktor, Gergely Péter és Márki Ernő edzők segítették a versenyen.