Orosházi verseny beszámoló

Pintér Attila emlékverseny /Orosháza, 2021.10.16-17./

 

Szögi Szonja a dobogó legmagasabb fokára állhatott Orosházán!


Szögi Szonja U11-ben első kiemeltként érkezett a versenyre, az elődöntőben és a döntőben is mohácsi ellenfeleket utasított maga mögé. A büki OB második helye után, ez egy újabb kiváló eredmény!  U13-ban csoportját megnyerte, a főtáblán a verseny későbbi győztes nem sok esélyt adott Szonjának. A serdülőknél csoportgyőzelem után a tapasztaltabb Jakab Orsi ellen 3:2-re kikapott.

Kókai Szabolcs a főtáblán Petrik Sebestyén ellen játszott a legjobb 16 közé, és döntő szett 6-ra győzött. A következő körben BVSC-s ellenfele ellen simán kikapott, így az 5-8. hely között végzett. U13-ban szintén főtáblásként kezdett, azonban MALÉV-os ellenfele ellen 3:2-re kikapott. A serdülő mezőnyben csoportgyőztesként bejátszó meccset játszhatott,
de nem sikerült megnyernie.

Erdélyi Blanka az U13-ban a főtáblán 2 könnyebb ellenfél után, a debreceni Pascui Nikolett ellen már éremért mérkőzött, aki sajnos most visszavágott az előző verseny veresége után.
Serdülőben csoportgyőztesként végzett, a főtáblán Dohoczki Nóri ellen szoros meccsen 3:1-re kapott ki.

Hangai Flóra szintén kiemeltként kezdett, és egy papírforma győzelem után a békéscsabai riválisa Szilágyi Lívia ellen szoros csatában 3:2-re nyert. A következő mérkőzését az első kiemelt Molnár Kendra ellen vívta, akitől egy szettet tudott nyerni, így az éremszerzés nem sikerült. A verseny után a 7. helyezett lett a korosztályos ranglistán.

Kókai Ákos első éves serdülőként a csoportját megnyerte, majd a főtáblán Fodor Csaba ellen sima vereséget szenvedett.

Kasa Zsombor csoportgyőzelem után a főtáblán dunakeszis ellenfele ellen a lehető legminimálisabb vereséget szenvedte el, 3:2 és 11:9-re sajnos kikapott.

Párosban legtovább a Kasa – Kókai Á. duó jutott, 3:1-re kaptak ki a négy közé jutásért, a többi ATSK-s páros is tisztességgel helytált.

A versenyen a Simon Viktor, Lele Viktor edzői team segítette a fiatalokat.

Hajrá ATSK!