Négy érem a korosztályos OB-ról, köztük egy bajnoki címmel!

Húsvét hétvégéjén, Szarvason rendezték meg az utánpótlás Országos Bajnokságot, melyen az U11-es, U13-as és az U15-ös korosztály versenyzői mérték össze tudásukat.

Kijelenthetjük, hogy a szegedi játékosok formaidőzítése szinte tökéletesnek bizonyult, hiszen rég nem látott sikereket értek el az idei év legrangosabb hazai megmérettetésén.

A verseny első napján Szögi Szonja és Kókai Szabolcs álltak asztalhoz az U13-as mezőny egyéni versenyszámaiban. Szögi Szonja remek napot fogott ki, egészen a döntőig menetelt, ahol csak kiélezett mérkőzésen maradt alul a BVSC színeiben játszó Szűcs Natália ellen.

Kókai Szabolcs szintén jól teljesített, több ki-ki mérkőzést is megnyerve a negyeddöntőig jutott.

A második napon a páros versenyszámai következtek, a szegediek pedig nem lassítottak, sőt. Szögi Szonja a mohácsi Somogyi Heidivel az oldalán, esélyeshez méltó teljesítményt nyújtva gyűjtötték be első magyar bajnoki címüket, úgy, hogy igazán egyik mérkőzésen sem forgott veszélyben a győzelmük. Kókai Szabolcs számára páros társával, a ceglédi Petrik Sebestyénnel, ebben a versenyszámban is a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Ezt követte szegedi szempontból az OB talán legkellemesebb pozitív meglepetéseként az, hogy az U15-ös vegyes párosban az Erdélyi Blanka – Lovas Csongor (Dunakeszi) egység több, papíron előrébb rangsorolt duót legyőzve magyar bajnoki döntőt játszhatott, ahol azonban a versenyszám toronymagas favoritja ellen, a Varga Botond – Barcsai Sophie páros ellen már nem sikerült borítani a papírformát, így egy igen értékes ezüstérem került Blankáék nyakába a nap végén.

Arról, hogy az utolsó napon se maradjon az ATSK dobogós helyezés nélkül, szintén Erdélyi Blanka gondoskodott, aki a már jól megszokott társával, a debreceni Bender Borostyánnal az oldalán, kiemelésüknek megfelelően, korrekt versenyzést bemutatva hozták haza a harmadik helyért járó bronzérmet.

Ezzel összességében egy arany, két ezüst és egy bronzéremmel zárták a szegedi fiatalok az Országos Bajnokságot.

Mindenkit megillet a gratuláció, aki valamilyen formában is hozzájárult a sikerekhez. 

Bízunk benne, hogy az elért eredmények kellő motivációt jelentenek majd a játékosainknak ahhoz, hogy a jövőben hasonló, vagy még ennél is szebb eredményeket érhessenek el.