MOZGÉSSÉRÜLT OB EREDMÉNYEK

Mozgáskorlátozott Asztaliteniszezők Országos Bajnoksága
Szeged, 2014. március 29-30.
 

 

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, az ATSK Szeged sportegyesület rendezte meg a Mozgáskorlátozott Asztaliteniszezők Országos Bajnokságát, a Karolina Katolikus Általános Iskola Tornatermében.

 

A versenyt, Dr. Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, a Parlament Turisztikai és Sportbizottságának elnöke nyitotta meg.

 

A kétnapos rendezvényen több kategóriában álltak asztalhoz az ország legjobb mozgássérült asztaliteniszezői. A szegedi színeket négy versenyző, Major Endre, Herold János, Bodnár Zoltán és Faragó Tamás képviselte, méghozzá szép sikerrel.

Az első napon két bronz, és egy ezüst érem jutott az ATSK versenyzőinek.

A Major Endre – Dr. Kaiser János páros ezüst, a Herold János – Kovács Tamás páros bronzérmes lett, illetve Major Endre egyéniben is bejutott a legjobb négy közé, és végül 3. helyen zárta az OB-t.

 

A második napon kilátogatott a versenyre a 2004-es női bajnok, Nagypál Istvánné is, aki gratulálhatott a Major Endre – Dr. Kaiser János kettősnek, a csapatversenyben elért 2. helyhez. Így összességében, 2 ezüst, 2 bronz éremmel gazdagodott a szegedi versenyzők éremgyűjteménye.

 

A résztvevők, és a Paralimpiai Bizottság nevében is gratulált a rendezéshez Dr. Kaiser János elnök, kiemelve, hogy Szeged mindig jó házigazdája volt ennek a rangos eseménynek. Az ATSK Szeged sportegyesület számára is komoly kihívás és megtiszteltetés volt, hogy közreműködhetett egy ilyen, a város számára is kiemelt jelentőséggel bíró sportesemény megrendezésében.