Minden éremből jutott Orosházán

Október 21-22. között került megrendezésre az U13-as és U15-ös korosztály számára kiírt, soron következő országos ranglistaverseny. A fiatalok a hagyományoknak megfelelően Orosházán, a Városi Sportcsarnokban mérhették össze tudásukat az egyik legrangosabb hazai versenyen, az arany fokozatú „Pintér Attila Emlékversenyen”.

A verseny első játéknapján, a fiatalabb korosztályban Kókai Szabolcsnak a negyeddöntő jelentette a végállomást, míg Szögi Szonja a dobogó harmadik fokára állhatott fel, megszerezve ezzel a szegediek első dobogós helyezését a versenyen. Értékes tapasztalatokkal és szép győzelmekkel térhetett haza Német Gréta, Borics Gerda és Csúri Ádám, akik második országos versenyükön szerepeltek.

A második versenynapon, az U15-ös korosztály páros versenyszámában eredményesség szempontjából minden túlzás nélkül a maximumot hozták ki játékosaink: a versenyszám győztese a Szögi Szonja – Somogyi Heidi (Mohács) duó lett, a döntőben legyőzve az Erdélyi Blanka – Bender Borostyán (Debreceni AK) párost.

A páros sikerek után egyéniben lányversenyzőink egyaránt a legjobb nyolcig jutottak. Az elért eredmények önmagukban rendben lennének, ám a szerencsésebbnek mondható negyeddöntős sorsolást egyikőjük sem tudta kihasználni, így maradt bennünk hiányérzet.

Érdekesség, hogy egyesületünk DIGIPINGPONG nevű projektjének egyik eseményeként is szolgált a verseny. Ennek keretein belül, külön buszos túrát szerveztünk a nagyságrendileg 40 érdeklődő számára, így hangos bíztatás mellett versenyezhettek játékosaink. A projektről további információk a www.digipingpong.hu oldalon érhetők el.

Játékosainkat a Lele Viktor, Nagy Bence edzőpáros segítették a versenyen.