Megleptük a meglepetésembert

Kedden kora este meglepetésbulival köszöntöttük a Rióból hazatérő, olimpiai negyedik helyezett játékosunkat, Major Endrét. Az ATSK paralimpikonja abban a hitben érkezett, hogy élménybeszámolót tart majd az egyesület fiataljai számára, ehhez képest az edzőjével, Szabó Brigittával érkező sportolót egy egész sereg ember vastapsa fogadta a budapesti körút-i asztalitenisz centrumban. Márki Ernő ügyvezető, szívhez szóló beszéde után, az eredmény elismeréseként Major Endrének és a felkészítésben résztvevő edzőknek, edzőtársaknak emléklapot adott át.

Ezután a Major által készített kisfilmnek köszönhetően betekintést kaphattunk a paralimpia hangulatába, a sportolók kinti életébe. Miközben a jelenlevők megkóstolhatták az ünnepi tortát, Majornak a gratulációk fogadása mellett az autogramok kiosztására is maradt ereje.

Major szerénységét jól jellemzi az M4 Sportnak adott interjúja, melynek végén azt mondta, hogy: „Most hogy ennyire jól végeztem, az is megfordult a fejemben, hogy megtanulok pingpongozni.”

Az ATSK-s berkekben rövid idő alatt szállóigévé váló mondatot azonban – ahogy tegnap viccesen mesélte – néhányan kicsit félreértették, üzenetekben bíztatták, vigasztalták, hogy tud ő asztaliteniszezni.

Azt, hogy mennyire tud pingpongozni megmutatta nekünk Rióban, az olimpia és a világbajnoki címvédő legyőzésével, és ha az elkövetkezendő években tényleg „megtanul” játszani az nem sok jót jelent majd az ellenfelek számára 2020-ban Tokióban…