Major Endre Európa-bajnok!

Óriási szegedi siker Sheffieldben: Major Endre Európa-bajnoki címet szerzett az asztaliteniszezők MS1 kategóriában!

A 2023-as esztendő kontinensviadalán, melyet az angliai Sheffieldben rendeztek meg, Endre a csoportmérkőzéseket követően másodikként jutott fel a főtáblára. Ezek után a legjobb négy közé jutásért zajló negyeddöntő során a svájci Keller Silvionál bizonyult jobbnak a magyar versenyző, 3:1 arányban. Az elődöntőben a második helyen kiemelt angol Thomas Matthews szintén csak egy játszmára volt jó a szegedi sportoló ellen, így Endrének lehetősége adódott a visszavágásra az első helyen kiemelt Robert Davies ellen, aki a csoportküzdelmek során még legyőzte játékosunkat.

A döntőben a jó kezdést követően fordítani tudott a hazaiak kedvence, és 2:1-es vezetésnél közel került a győzelemhez. Ekkor azonban Endre változtatni tudott a mérkőzés ritmusán, magasabb színvonalon kezdett el játszani, amelynek köszönhetően előbb a negyedik, majd a döntő játszmát is behúzta, mellyel nem csak Európa-bajnok lett, hanem kvótát is szerzett a párizsi paralimpiai játékokra.

Óriási gratuláció illeti meg az ATSK Szeged sportolóját, illetve az őt felkészítő edzői teamet.

Nem csak Endre volt azonban az egyedüli, akiért ebben a kategóriában szoríthattunk. Urlauber Ádám még „újoncnak” mondható a mezőnyben, azonban ez a teljesítményén nem látszódott meg: több értékes győzelmet aratva egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol szoros szettekben maradt csak alul az olasz Federico Falco ellenében. Ádámnak is kijár a gratuláció a nagyszerű teljesítményért, biztosak vagyunk benne, ha folytatja a megkezdett munkát, a közeljövőben akár klubtársához hasonló sikereket is elérhet.