Lignano Master Open

Az elmúlt héten Lignano Sabbiadoroban szerepelt a magyar para asztalitenisz válogatott. A mindössze 7 ezer lakosú, festői szépségű olasz kisváros immár 11-ik alkalommal adott otthont az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező para asztalitenisz versenynek. Az Olasz Asztalitenisz Szövetség és Lignano városának szervezésében létrejött esemény az egész régió támogatását élvezi, így nem csoda, hogy az egyik legnépszerűbb verseny a játékosok körében.

Az idei évben 34 ország 226 játékosa mérte össze a tudását a különböző kategóriákban, a mezőny erősségét jól mutatja, hogy az indulók közt 5 riói aranyérmes is volt. A magyar para válogatott négy játékossal képviseltette magát az eseményen.

A Rióban az 1-es kategóriában nagy meglepetésre 4. helyen végző Major Endre ismét remek játékkal rukkolt elő és megnyerte az egyéni versenyt, a döntőben a hazai kedvenc Andrea Borgatot legyőzve. Csapatban a britt Thomas Matthewssal pedig a második helyen végzett.

A 8-as kategóriában Csonka András megnyerte a csoportját, a legjobb nyolc között azonban nagy csatában kikapott a később egészen a döntőig menetelő belga Marc Philippe Ledouxtől. A csapatversenyben két franciával (Thomas Bouvais, Elias Debeysacc) karöltve már nem találtak legyőzőre, és megnyerték a versenyt.

A 11-es kategóriában Pálos Péter csoportgyőztesként jutott az elődöntőbe, ott azonban vereséget szenvedett a francia Lucas Edouard Creangetől, így bronzérmet szerzett. A csapatversenyben a belga Florian van Ackerrel mindhárom találkozójukat sikerrel abszolválták és megnyerték a versenyt.

A csapat egyetlen női tagja, Bicsák Bettina a 10-es kategóriában egyéniben az 5-ik helyen végzett, csapatban pedig a német Reeg Marlennel ezüstérmet szerzett.

A versenyzőket Márki Ernő és Daru Zsolt segítette a versenyen.