Két érem Budapestről!

Budapest Bajnokság                                                        2019. január 25-27.

Hétvégén került megrendezésre az Utánpótlás Budapest Bajnokság, amelyen az ATSK Szeged fiatal versenyzői is részt vettek.

Az U11-es fiúk versenyében, a nyolc éves Kókai Szabolcs első országos ranglistaversenyén bejutott a 16-os főtáblára, ami nagyszerű eredmény. Szintén ebben a korcsoportban versenyzett Erdélyi Blanka, aki az országos ranglistán a 8. helyen szerepelt, a versenyen is a legjobb 8-ba jutott, és csak a későbbi győztes ellen vérzett el a negyeddöntőben.

U12-es fiúk versenyében Kókai Ákos nagy csatában kapott ki magasabban jegyzett ellenfelétől a döntőbe jutásért, így egy bronzéremmel gazdagította az éremgyűjteményét. Kasa Zsombor a legjobb nyolc közé jutott, a későbbi ezüstérmes búcsúztatta.

Az U13-as lányok versenyében a mindössze 10 éves Erdélyi Blanka a legjobb 32 közé, azaz a főtábláig jutott. Hangai Flórának még egy körrel sikerült továbbjutnia, végül a helyosztókon a 15. helyen végzett. Sikerült viszont a döntőbe jutnia Szosznyák Emmának, aki ezüstérmes lett ebben a versenyszámban. Ezzel a szép eredménnyel a második helyre jött fel az országos ranglistán a korosztályos válogatott versenyző. A fiúknál a szegedi Kókai testvérek közül Szabolcs csoport másodikként végzett, a bátyja Ákos, Kasa Zsomborral egyetemben a főtábláig jutott. A serdülő S15-ös korcsoportban a lányok versenyében hosszú kihagyás után Gajdács Adriennek nem sikerült a csoportból továbbjutnia. Szosznyák Emma és Pelyva Boglárka a legjobb nyolc közé jutásért esett ki, előbbi a l0., az utóbbi a 15.  helyen végzett. A fiú versenyszámban Tanács Bence szerepelt a legjobban, neki a selejtezőből a főtáblára jutás sikerült, jóval előkelőbb helyen rangsorolt versenyzőtől kapott ki. A két fiatal 12 éves pinpongos, Ákos és Zsombor megmérette magát az idősebb játékosok között is, ott viszont most nem termett nekik babér.

Párosban a lányok nem jutottak tovább a csoportokból, a fiúknál két párosnak a legjobb 16 jelentette a végállomást. Az ifjúsági fiú párosok között a Tanács Bence – Molnár Levente (Mezőberény) páros viszont óriási meglepetésre egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes pártól szenvedtek vereséget.

Az ifi mezőnybe még bele kell erősödnie a szegedi fiataloknak, ez még tanuló év nekik. Egyedül Szosznyák Emma csípett el egyéniben egy főtáblás helyezést, majd a nemzetközi szinten is jegyzett válogatott sportoló ejtette ki a versenyből, tőle egy szettet sikerült nyernie.

Az év első ranglistaversenyén Márki Ernő, Nagy Bence, Bárkányi Gabriella és Simon Viktor edzői team segítette a fiatalokat.

cof