Két bronzérem a hétvégéről

November 24-26 között rendezték meg az U17-es, U19-es és felnőtt korosztály számára a soron következő „arany fokozat” besorolású ranglistaversenyt. A lányok az Ormay László Asztalitenisz Csarnokban, a fiúk pedig Szombathelyen álltak asztalhoz.

A még csak U13-as korosztályba tartozó Szögi Szonja nagyszerű eredményeket ért el a nála több évvel idősebbek között, hiszen U17 egyéniben, nála jóval előrébb kiemelt játékosokat legyőzve a legjobb 8-ig jutott, U19 párosban pedig a mohácsi Somogyi Heidivel az oldalán a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A fiúk részéről Kasa Zsombor gondoskodott arról, hogy a másik nemben se maradjunk szegedi érem nélkül. Az U17-es mezőnyben nagyszerű versenyzést bemutatva, a főtábla egyik mérkőzésén két szettes hátrányból fordítva egészen az elődöntőig menetelt, ahol szintén jó mérkőzésen, 4:2 arányban maradt alul a hazai színekben versenyző Gergely Márk ellenében. Két további versenyszámban is egy lépésre volt az éremszerzéstől versenyzőnk, U19-ben egyéniben és párosban, Kókai Ákossal az oldalán a negyeddöntőig jutott.

Férfi egyesben is volt okunk az örömre, hiszen két versenyzőnk, Kasa Zsombor és edzőnk, Nagy Bence is sikeresen vette a csoportmérkőzéseket, miután mindketten csoportjuk második helyén végeztek. A főtáblán Kasa Zsombor az Extra Ligában szereplő Bíró Bálint ellen szenvedett vállalható, 4:2-es vereséget, míg Nagy Bence óriási mérkőzésen, több meccslabdát hárítva győzött 4:3-ra a mexikói Buenrostro Jorge ellen, amellyel bejutott a legjobb 16 közé. Itt a verseny későbbi harmadik helyezettje ellen is helyt állt, 4:2 arányban maradt alul a Dunakeszis Kishegyi Ákos ellen.

Gratulálunk minden versenyzőnknek az elért eredményekhez!

Leány játékosainkat Lele Viktor, a fiúkat pedig Nagy Bence edzők segítették a versenyen.