Kelet-Magyarország 2017. évi újonc és serdülő II. osztályú ranglistaverseny

A hétvégén Egerben került megrendezésre a Kelet-Magyarország 2017. évi újonc és serdülő II. osztályú ranglistaverseny.

Szombaton az újoncokkal kezdődött a viadal. Az ATSK Szeged versenyzői közül az U11-es lányok korosztályában Szosznyák Emma remek játékkal, szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyt, míg Hangai Flóra a negyeddöntőig jutott.

Az U11-es fiúk küzdelmeiben Kókai Ákos feljutott a főtáblára, ott azonban a később egészen az elődöntőig menetelő Macos Nikola ellen nem tudott bravúrt bemutatni, míg Kasa Zsombor a négyfős csoportjának harmadik helyén végzett, így búcsúzni kényszerült.

Az U13-as lányok mezőnyében Pelyva Boglárka, Gajdács Adrienn és Szosznyák Emma is a főtáblára jutott, azonban a legjobb nyolc közé már nem sikerült beverekedniük magukat. A hasonló korú fiúk versenyében Tanács Bence a főtábla első körét még sikerrel abszolválta, azonban a nyolcaddöntőben a későbbi győztes Vándor András már túl nagy falat volt számára.

Vasárnap a serdülők versenyével folytatódott a program. A lányoknál Gajdács Adrienn és Pelyva Boglárka is csoport másodikként jutott a főtáblára, ott azonban már nem sikerült újabb mérkőzést nyerniük. Párosban ellenben nagy esélyt szalasztottak el az éremszerzésre, hiszen a legjobb négy közé jutásért 1-2-es állásnál két játszmalabdát is eltékozoltak.

A serdülő fiúk között a verseny egyik favoritjának számító Tubak Dániel a csoportkört még magabiztosan vette, azonban a legjobb nyolc között az Egerben pallérozódó Bedő Norbert megoldhatatlan feladat elé állította a szegedi versenyzőt, aki bár a helyosztókon mindkét hátralevő mérkőzését megnyerte az ötödik hely mindenképpen csalódás számára. A másik ATSK-ás színeket képviselő játékos, Andróczki Zalán szintén a későbbi győztes Bedő ellen maradt alul a legjobb 16 között.

Öröm az ürömben hogy így sem maradtak érem nélkül a szegediek, hiszen a Tubak/Andróczki egység párosban egészen a döntőig menetelt, és végül ezüstérmet szerzett.