Fogyatékkal Élők Sportnap

“Digitális kompetenciák beépítése a fogyatékos és szabadidős asztaliteniszezők sportjába” c. projekt

  1. február 15-én, 9.00 órai kezdéssel került megrendezésre a DIGIPINGPONG következő soron következő projekteseménye, a Fogyatékkal Élők Sportnapja Szegeden, az ATSK Teremben. A rendezvényen a házigazda szegedi klub vezetői, edzői mellett több mint 30 fő vett részt. A résztvevők között megtalálható volt kerekesszékes, hallássérült valamint enyhén értelmi fogyatékos sportoló is, illetve az őket kísérő segítő személyek.

A megjelenteket megnyitó beszédében Márki Ernő, az ATSK Szeged ügyvezetője köszöntötte. Ennek keretében ismertetésre került a Sportnap programja, a Digipingpong projekt rövid bemutatása, valamint szó esett arról, hogy az Európai Unió támogatásával, az Erasmus+ program keretében tud megvalósulni.

A szakmai program első részében három edző vezetésével irányított edzésprogram zajlott le. Ezek során sportági alaptechnikák bemutatása, gyakorlása, csoportos és egyénre szabott feladatok végrehajtása zajlott le. A program jó lehetőséget kínált a különböző fogyatékosággal élő embereknek számára, hogy egymással, illetve adogatógéppel is megmértethették tudásukat.

Ezt követte Major Endre paralimpiai 4. helyezett, Urlauber Ádám Európa bajnoki negyeddöntős, valamint Bácsi Bernát szervátültetett világjátékok győztes, válogatott sportolók beszámolója, amelyeknek központi eleme minden esetben asztalitenisz rejtelmeibe történő beavatás volt.

Ezen előadások olyan motivációs jellegű nyitott beszélgetések voltak, melyek üzenete minden esetben az volt, hogy a hallgatóság tagjai merjenek komoly célokat kitűzni maguk elé, mert mindenki számára adott a lehetőség arra, hogy a saját kategóriájában sportoljon, majd kitartó, céltudatos munkával eredményeket érjen el.

Az előadók beszéltek azon specifikus szabályokról, melyek kizárólag a para sportra érvényesek.

A sportnap értékelése során Márki Ernő szavai alapján a közös sportoláson túl az is célja volt a rendezvénynek, hogy inspirálja a fogyatékkal élő embereket a rendszeres mozgásra.

A sajtó részéről ezúttal a Szeged TV munkatársai készítettek felvételeket a Sportnapról, illetve rövid interjút Major Endre para válogatott sportolóval.

 

Szeged, 2024. február 15.                                                  Márki Ernő projektmenedzser

 

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.