Dél-Alföldi Régiós Újonc Verseny, Szeged 2017.11.12.

 

Vasárnap az ATSK Szeged Asztalitenisz Termében került megrendezésre a Dél-Alföldi Régiós Újonc Ranglista Verseny, ahol a sportág ifjú reménységei álltak asztalhoz.

A nem igazolt fiúk versenye rögtön parázs csatákat és szegedi sikert hozott, ugyanis Kókai Szabolcs csoport másodikként továbbjutva a főtáblán előbb három játszmában legyőzte a másik csoport győztesét, Bene Zoltánt, majd a döntőben visszavágott Csuka Tibornak a csoportküzdelmek során elszenvedett vereségért, és megnyerte a versenyt. Az ATSK fiataljai egyébként fantasztikus hangulatot teremtettek a főtáblás mérkőzések során, és egy emberként biztatták Kókait, aki remek játékkal hálálta meg a szurkolást.

A nem igazolt lányok mezőnyében Erdélyi Blanka képviselte a hazai színeket, és ő sem okozott csalódást. Olykor parádés megoldásokat bemutatva végül a második helyen végzett, négy mérkőzéséből hármat is megnyerve. Egyedül az áprádhalmi Kasza Anettel nem bírt, aki így megnyerte a versenyt.

Ezután az U13-as igazolt játékosok álltak asztalhoz. A fiúk versenyében három ATSK-ás is a főtáblára jutott, azonban a legjobb négy közé már csak Tanács Bencének sikerült beverekednie magát. Az igazsághoz tartozik azonban hogy Kókai Ákost éppen Tanács búcsúztatta a legjobb nyolc között, míg Kasa Zsombort Kazi Gergő állította meg a negyeddöntőben, a két U11-es fiataltól azonban a főtáblára jutás is szép eredmény volt. A versenyt egyébként Molnár Levente nyerte, aki Lei Balázst múlta felül egy végletekig kiélezett döntőben.

A hasonló korú lányok küzdelmeiben Szosznyák Emma már a csoportküzdelmek során remek mérkőzést vívott a verseny talán legnagyobb favoritjával, az orosházi Balogh Ágnes Kyrával, és habár végül 3:1-es vereséget szenvedett, ez a találkozó nagyban meghatározta aznapi játékát. A főtáblán akárcsak a fiúknál itt is három ATSK-ás próbálhatott szerencsét, Pelyva Boglárka és Gajdács Adrienn éppen egymás ellen állt asztalhoz. A barátnők „csatájából” ezúttal Pelyva jött ki győztesen, így ő jutott a legjobb négy közé, ahol csak a későbbi győztes Balogh Ágnes Kyra állta útját, az előbb említett Szosznyákot pedig Hudák Dorina búcsúztatta a negyeddöntőben.

A nap végére maradtak az U11-es versenyszámok, a fiúk mezőnyében Lei Balázs dolgát csak Kókai Ákos tudta némiképp megnehezíteni, de végül az U13-ban ezüstérmes Lei érvényesítette a papírformát és 3:1-re nyert. Kókai végül a második helyen végzett csapattársát, Kasa Zsombort megelőzve.

Borult a papírforma azonban az U11-es lányok mezőnyében, bár a toronymagas favorit Tanács Nóra a csoportban még legyőzte Szosznyák Emmát, a döntőben a szegedi tehetség visszavágott a korábban elszenvedett vereségért és megnyerte a versenyt. Szosznyák idei teljesítményére lassan elfogynak a jelzők, a nyári felkészülés során hatalmas fejlődésen keresztülment játékos bravúrt bravúrra halmoz az őszi szezonban, amihez ezúton is gratulálunk.