Beszámoló az évadnyitó versenyről

A vírushelyzet miatt, az utánpótlás versenyzőknek egy évet kellett várniuk, hogy újból országos ranglistaversenyen vehessenek részt. Az évadnyitó a mondhatni szokásos helyszíneken, a lányoknál a Statisztika, fiúknál a  BVSC csarnokban zajlott.

U11

A háromnapos verseny első napján az U11-es korcsoportban a ranglista 2. helyén álló Szögi Szonja bronzérmes lett. Ha tovább szeretne lépni, a versenyzésben még sokat kell fejlődnie. Kókai Szabi szintén második kiemeltként vágott neki a versenynek, a legjobb nyolc közé jutásért székelyudvarhelyi ellenfele állította meg.

 

U13

Kókai Szabolcs főtáblásként kezdte a versenyt, első meccsét simán nyerte, a másodikat szoros csatában veszítette el, a verseny későbbi bronzérmese ellen.

Sárai Pál a csoportmérkőzések során 2 győzelem 1 vereséggel zárt, így ő nem jutott tovább a főtáblára.

A lányoknál Erdélyi Blanka 7. kiemeltként kezdte a versenyt, egy győzelem után váratlan vereséget szenvedett, így nem jutott be a legjobb 8-ba. A felkészülését, versenyzését kisebb sérülés is hátráltatta.

Szögi Szonja a csoportját második helyen zárta, a főtáblán korosztálya egyik legnagyobb ellenfelét Szűcs Natit kapta, és szoros csatában maradt alul és kiesett.

 

U15

Kellemes meglepetésre a Kasa Zsombi – Kókai Ákos serdülő páros szerencsés sorsolásnak, és jó játékuknak köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhattak. Gratulálunk ehhez a szép eredményhez.

A Kókai Szabolcs – Fegyver Zsombor (KSI), és a Sárai Pál – Válek Péter (Debrecen) párosoknak a bejátszó meccseken nem sikerült továbbjutniuk.

Egyéniben Kókai Ákos csoportjából továbbjutva, a főtáblán első fordulójában vereséget szenvedett dunakeszis ellenfelétől.

Kasa Zsombor át lett sorsolva csoportjából a főtábla első kiemeltje helyére, és a 16 közé jutásért döntő szettben maradt alul egy verhető ellenfél ellen.

Sárai Pálnak és Kókai Szabolcsnak  a csoportból nem sikerült továbbjutniuk,  elsősorban a tapasztalat szerzés volt a cél.

A lányoknál Hangai Flóra nagy riválisával, Jakab Orsival (Statisztika) indult párosban, az összeszokás hiánya meg is látszódott a játékukon. Egyéniben 8 közé pont páros társát verte meg (először), majd a verseny későbbi győztesétől Polónyi Nóritól kapott ki viszonylag simán 3 szettben.

Erdélyi Blanka 16 közé jutott, majd egykori klubtársával a válogatott Szosznyák Emmával sorsolták össze, és érvényesült a papírforma Emma javára.

Szögi Szonja főtáblára jutott, és ott a pécsi Nagy Rebeka búcsúztatta.

 

U19

Bácsi Boglárka első ranglistaversenyén vett részt, a csoportjából nem sikerült továbblépnie, bízunk elszántságában, hogy erre hamarosan sor kerül.

Pelyva Bogi már rutinosabb versenyző, a csoportmérkőzéseket hibátlanul vette, a főtáblán erősebb ellenféltől kapott ki.

Hangai Flóra erős csoportba került, jó játékkal sikerült kiharcolnia a továbbjutást, és a főtáblán is jól játszva kapott ki Molnár Kendrától.

Párosban a Hangai – Pelyva páros egy győzelemmel, és egy vereséggel zárt, így a főtáblán a 8 közé jutásért estek ki.

Kasa Zsombi csoportgyőztesként végzett, a főtáblára jutásért Varga Botondtól kapott ki 3:0-ra.

Kókai Ákosnak 2 vereség 1 győzelem jutott a csoportmérkőzések során, így nem jutott tovább.

Kasa – Kókai Á. páros a főtáblára bejátszó mérkőzést sikerrel vették, a főtáblán már sajnos az első körben búcsúzni kényszerültek.

 

Az ATSK edzői közül Bácsi Berci, Lele Viktor és Nagy Bence segítette a fiatalokat. A következő megmérettetés szeptember közepén a büki OB lesz.

Hajrá ATSK, hajrá fiúk-lányok!