Beszámoló a DIGIPINGPONG projekt záró rendezvényéről

2024.06.07-én az ATSK Szeged termében került megrendezésre a “Digitális kompetenciák beépítése a fogyatékos és szabadidős asztaliteniszezők sportjába” című projekt záró rendezvénye.
A regisztrációt követően Iván Zoltán, az ATSK Szeged elnöke köszöntötte az esemény résztvevőit. Nyitó beszédében elmondta, hogy az egyesület életében kiemelt jelentőséggel bír a DIGIPONGPONG projekt, hiszen ez volt az első Erasmus+ támogatással megvalósított pályázati programunk. Az előző három uniós pályázatunk az Interreg IPA HU-SRB program keretében valósult meg, az új projekt részben a már kialakult kapcsolatokra és együttműködésre épülve jött létre. Az említett projektek folyamatos munkát és aktivitást jelentenek az egyesület tagjai számára, illetve biztosítják a stabil működést és tervezhetőséget.
Ezt követően Márki Ernő, az egyesület ügyvezetője egy prezentáció keretében mutatta be a 18 hónap során megvalósított eseményeket.
A projekt eredményei közül kiemelte a 22 esemény sikeres megszervezését, melyeken összesen 581 résztvevő vett részt.
A főbb eredmények szemléltetését követően Márki Ernő, emléklapot adott át a projekt partnerek képviselőinek, illetve azoknak az önkénteseknek, akik segítették a színvonalas megvalósítást.
A legtöbb tanárt delegáló iskolák képviselői asztalitenisz eszközcsomagot kaptak, amelyet az iskolákban tudnak majd használni a mindennapi oktatás során.
18 órától a játék került a rendezvény középpontjába, melynek keretein belül a résztvevők kipróbálhatták, mennyire sikerült az elméleti képzések során elsajátított tudást a gyakorlatban is alkalmazni.
Az eseményen a Városi Televízió munkatársai forgattak, amelyből híradós anyag fog készülni.