Asztalitenisz Világfesztivál

Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál / Győr, 2022.06.21-26.

Győrben, az Olimpiai Sportparkban került megrendezésre az 5. Asztalitenisz Világfesztivál, több mint húsz nemzet fiataljainak részvételével. A Világfesztivál öt kontinens asztalitenisz-utánpótlásának nyílt versenye nemzeti válogatottak, regionális csapatok és klubok versenyzőinek részvételével, kulturális és szórakoztató programokkal, az olimpiai eszme és a fiatalok barátsága jegyében.

Az öt nap során 18 versenyszámban mérték össze tudásukat a résztvevők, köztük az ATSK Szeged versenyzői is. Közülük öten kaptak meghívást a nemzeti csapatokba.

Serdülő csapat:

Magyarország „A” Kasa Zsombor, Poór Balázs, Pálos Gergő, Lindner Zétény, edző: Lele Viktor

Magyarország „C”: Kókai Ákos, Kancsár Péter, Fegyver Zsombor, edző: Jakab János

 

Magyarország „C”: Erdélyi Blanka, Pascui Nicoleta, Pétery Johanna, edző: Varga László

 

Ifi csapat:

Magyarország „C”:  Hangai Flóra, Pelyva Boglárka, Benczik Dóra, edző: Márki Ernő

 

A szegedi fiatalok igazán kitettek magukért, hiszen 1 arany, 1 ezüst és 2 bronz érmet szereztek, illetve a magyar egyesületek közötti pontversenyben a 4. helyen végezett az ATSK Szeged.

A legkiemelkedőbb eredményt a Kókai Ákos – Kasa Zsombor páros érte el, akik nem találtak legyőzőre a serüdülő fiú párosok versenyében. A döntőben egy svéd párost tudtak legyőzni 3/1-re, végig nagyszerűen versenyezve!

A serdülő fiúk csapatversenyében is odatette magát a két fiú. A magyar „A” válogatott bejutott a döntőbe, ahol végül a tunéziai csapatot már nem sikerült legyőzni. Így Kasa Zsombi a csapat tagjaként egy ezüst érmet is átvehetett a nagyon szépen megszervezett, különleges élményt adó díjátadó ceremónián. A magyar „C” válogatott is a tunéziaikatól kapott ki az elődöntőben, így Kókai Ákos is ott állt a dobogó harmadik fokán.

A lányok közül Erdélyi Blanka érte el a legjobb eredményt, ő az U-13-as korosztályban egészen az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes, világranglista 3. helyezett üzbegisztáni kislánytól kapott ki. Blanka bronzérmes lett!

Negyeddöntőt játszott, és csak egy lépésre volt az éremszerzéstől az Erdélyi Blanka – Szögi Szonja serdülő páros.

Összességében nagyszerű versenyt zártunk, és szép élményekkel gazdagodott mindenki. Remélhetőleg 2 év múlva újra ott lehetünk a következő Világfesztiválon, ahol korábban olyan sztárok tették meg az első lépéseket a nemzetközi mezőnyben, mint a 6-szoros Európa-bajnok fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, a 3-szoros olimpiai-, 7-szeres világbajnok és 6-szoros világkupagyőztes kínai Zhang Ji-ke és a 7-szeres Európa-bajnok magyar Tóth Krisztina.

Eredmények – jegyzőkönyvek:

U-13-F-csoport

U-13-F-főtábla

U-13-L-csoport

U-13-L-főtábla

U-15-F-csapat-csoport

U-15-F-csapat-főtábla

U-15-F-csoport

U-15-F-főtábla

U-15-F-páros-csoport

U-15-F-páros-főtábla

U-15-L-csapat-csoport

U-15-L-csapat-főtábla

U-15-L-csoport

U-15-L-főtábla

U-15-L-páros-csoport

U-15-L-páros-főtábla

U-17-F-csoport

U-17-F-főtábla

U-17-L-csoport

U-17-L-főtábla

U-19-L-csapat-csoport

U-19-L-csapat-főtábla

U-19-L-csoport

U-19-L-főtábla

U-19-L-páros-csoport

U-19-L-páros-főtábla