Két negyeddöntő az U17-es Országos Bajnokságon

Szeptember 14-15 között került megrendezésre az U17-es korosztály számára az idei év Országos Bajnoksága, melynek keretein belül a lányok és a fiúk is az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban álltak asztalhoz.

Az első versenynapon leány versenyzőink közül Erdélyi Blanka és Szögi Szonja képviselték Egyesületünket.

Párosban ezúttal csak Szögi Szonja indult, jól megszokott párostársával a mohácsi Somogyi Heidivel az oldalán egy sima győzelmet követően a legjobb négy közé jutásért a versenyszám első kiemelt párosa, a Barcsai – Dohoczki páros volt Szonjáék ellenfele. Ezúttal nem sikerült szorossá tenni a mérkőzést, az ellenfél megérdemelten győzött.

Ezt követte a leány egyéni, ahol Erdélyi Blanka és Szögi Szonja is a csoportküzdelmekkel kezdte el a versenyzést. Sajnos mindkettőjüknek becsúszott 1-1 vereség, így csoportjuk második helyén jutottak tovább, ami azt eredményezte, hogy a főtábla első körében nehezebb ellenfél várt rájuk.

Ez be is igazolódott a sorsolást követően, miután Szögi Szonja a soltvadkerti színekben játszó Polónyi Nórával szemben 3:0 arányban, míg Erdélyi Blanka a nyírbátori egyesületet erősítő Pascui Nicoleta ellen 3:1 arányban vereséget szenvedett, így mindkét játékosunk búcsúzni kényszerült a verseny további szakaszaitól.

Vasárnap következtek a fiúk, ahol Kókai Ákos és Kasa Zsombor személyében két szegedi fiatalért szoríthattunk.

Versenyzőink párosban legjobb 8 közé kerülésért lejátszott, előzetesen nyerhetőnek vélt mérkőzésen végül alulmaradtak a jobb formát mutató Szarka – Vámosi duóval szemben.

Egyéniben a ranglistán elfoglalt pozícióknak köszönhetően mindketten a főtáblán kezdték el szereplésüket. Kókai Ákos a székesfehérvári Szabó Lénárd ellen sajnos nem találta a játék ritmusát, így sima vereséget szenvedett.

Kasa Zsombor azonban korrekt versenyzést bemutatva, az első mérkőzésén 0:2-es hátrányból fordítva győzött Li Xiang ellen, majd ezt követően Pálos Gergő ellen már magabiztos győzelmet aratott. A negyeddöntőben azonban a szombathelyi utánpótlás válogatott Poór Balázs ellen nem tudta a korábbi színvonalú játékát hozni, így 3:1-re kikapott, amellyel számára is befejeződött az idei U17-es Országos Bajnokság.

Leány játékosainkat Lele Viktor, míg a fiúkat Nagy Bence edzők segítették versenyzésük során.