Sok új szegedi fiatal versenyző részvételével zajlott le az U11-es és U13-as korosztály évadnyitó ranglistaversenye

Augusztus 29-30 között rendezték meg az U11-es és U13-as korosztály számára a versenyszezon első ranglistaversenyét, melynek keretein belül a lányok és a fiúk is az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban álltak asztalhoz.

Az első versenynapon az U13-as korosztályban Német Gréta és Borics Gerda álltak asztalhoz. Német Gréta jó játékkal a főtáblára jutott, ahol a felkészültebb debreceni Zsupos Hanga ellen is tisztesen helytállt, de reális győzelmi esélye nem volt. Borics Gerda is nyert mérkőzést, ám a továbbjutás sajnos nem sikerült a csoportból.

A verseny másnapján következtek a fiúk. Ezen a napon négy versenyzővel képviseltette magát egyesületünk. Külön öröm, hogy e négy fiatalból hároman első országos ranglistaversenyükön vehettek részt.

Az U11-es korosztályban Légrády Nimród két, Csuri Ádám három győzelemmel jutott tovább a főtáblára, ahol azonban mindketten vereséget szenvedtek. Tóth Gellértnek is sikerült egy mérkőzést nyernie, de ez nem volt elegendő a főtáblára jutáshoz. Később az U13-asok között szintén két győzelemmel jutott főtáblára Légrády Nimród, de itt az első körben búcsúzni kényszerült a ranglista 6. helyezettje ellen. Ebben a korosztályban Csuri Ádámnak egy mérkőzést sikerült megnyernie, Tóth Örs pedig értékes tapasztalatokkal gazdagodhatott.

Összességében nagyon pozitív volt fiataljaink teljesítménye és hozzáállása, sokszor szép megoldásokkal rukkoltak elő, jól teljesítettek.

A versenyszezon következő állomásaként e hét végén az U15-ös korosztálynak kerül megrendezésre az Idénynyitó országos ranglistaverseny, ahol szintén mindkét nemnél képviselteti magát Egyesületünk.

Játékosainkat Lele Viktor edző segítette a versenyen.