8. hely a hallásérültek EB-n!

Szalai Béla beszámolója az Ausztriában rendezett Hallássérültek EB-ről:

Badenban voltam,a hallássérültek asztalitenisz Európa bajnokságán szeptember 6-12 között.Azt már indulás előtt közölték,hogy nem rólunk fog szólni a verseny,mert olyan erős a mezőny. Igazuk lett. Nagyon profi mezőny jött össze! Például, aki az egyéni versenyt megnyerte az a Bundesligában a Timo Boll / világbajnok/ csapattársa. De azért mi,amatőrként sem vallottunk szégyent. 15 ország nevezett és csapatban a 8. helyen kötöttünk ki. A magyar férfi csapat,még ilyen “előkelő” helyen nem végzett! Ha azt nézzük,hogy a 47 indulóból 30 profi versenyző volt,akkor tényleg nem rossz eredmény.
az első napon először a házigazda osztrákokkal kezdtünk.Hatalmas csatában 3:2-re nyertünk. /két győzelmet szereztem/ Utána következtek az oroszok.Nagy falat volt.Sima 3:0-ás vereség. Délután következtek a szerbek.Kis falat volt.Sima 3:0-ás győzelem.
Másnap következtek először a lengyelek.Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el! Négy közzé kerülhettünk volna,ha nyerünk. Kikaptunk 3:0-ra,de szoros meccseken. Én sem remekeltem.2:0 és 7:5-ről vesztettem el a döntő szettet 3:2-re.
Délután a csehek ellen 3:1-es vereség.Partiban voltunk.
este a belgák ellen szintén 3:1-es vereség. Ők jobbak nálunk.
10.-én a páros versenyek voltak.Itt a második helyen kiemelt német párost kaptuk,akik a végén is ezen a helyen végeztek.Sima 3:0-ás vereség.
11.-én voltak az egyéni versenyek. A csoport körből másodikként feljutottam a főtáblára,ahol a litván Európa bajnokkal kerültem össze.4:0-ás vereség.Itt nagyon kijött a profi és az amatőr játék közötti különbség.
Vegyes párosunk a legjobb nyolcig jutott.Itt nem voltam érdekelt.Az ifjúsági női játékosunk a csoportjából nem jutott tovább.
A női játékosoknál / itt sem voltam érdekelt!!!/ Fekete Zsuzsanna az előkelő 5. helyet szerezte meg.
Röviden ennyi volt a verseny,ahol sok sikerélmény nem volt,de azért szégyent sem vallottunk.

 

Márki Ernő: Gratulálunk Bélának a részvételhez, és az elért eredményhez is! Valóban nem sok hiányzott a 4 közé jutáshoz, ami elképesztően nagy siker lett volna a vetélytársakat látva! Reméljük, hogy lesz még alkalom újra éremért játszani az elkövetkező Európa bajnokságok valamelyikén.

Külön szeretnénk kifejezni köszönetünket az OTP Banknak, aki támogatta Szalai Béla felkészülését, és részvételét a versenyen!

 

HallássérültekEB_csapat

HallássérültekEB_Szalai Béla

HallássérültekEB_plakát