2024. évi U19 leány és fiú Országos Bajnokság

Április 2-3-a között került megrendezésre az U19-es korosztály számára a 2024-es évi Országos Bajnokság, amely verseny az év legnívósabb hazai megmérettetésének minősül. Az OB-t a lányok az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban játszották le, míg a fiúk a BVSC Sportiskola Termében álltak asztalhoz.

Leány játékosaink közül Hangai Flóra, Szögi Szonja és Bácsi Boglárka, míg a fiúk versenyében Kókai Ákos és Kasa Zsombor képviselte egyesületünket.

Az éremszerzéshez mindkét nem páros versenyszámaiban álltunk a legközelebb, miután Hangai Flóra a BVSC-s Trungel Mirellával az oldalán, illetve a Kókai – Kasa duó is egészen a negyeddöntőig jutott.

Egyéniben Kasa Zsombor volt a legeredményesebb szegedi, aki a ranglistán elfoglalt pozíciójának köszönhetően rögtön a főtáblán kezdte szereplését, ahol a 32 közé jutásért sem kellett játszania, így első nyert mérkőzésével rögtön a legjobb 16 közé került. Ezek után a jóval esélyesebb soltvadkerti Lei Balázs ellen is voltak jó pillanatai Zsombinak, ám a mérkőzés végére érvényesült a papírforma, és 3:1-es vereséggel búcsúzott játékosunk a verseny további küzdelmeitől.

Kókai Ákos a csoportkört abszolválva a főtábla első körében is győzött, a 32 között viszont a felkészültebb KSI-s Fodor Csaba ellen nem volt reális esélye a továbbjutásra.

Leány versenyzőink nem tudták a remélt játékot és eredményeket hozni, aminek következtében egyikőjüknek sem jött össze a főtáblára jutás.

Leány játékosainkat Lele Viktor, a fiúkat pedig Nagy Bence edzők segítették versenyzésük során.