2023. ÉVI UTÁNPÓTLÁS (U17, U19) LEÁNY ÉS FIÚ BUDAPEST BAJNOKSÁG „ARANY FOKOZATÚ” ORSZÁGOS RANGLISTAVERSENY

A 2023-as esztendő soron következő versenyhétvégéjén az U17-es és U19-es korosztály számára megrendezett Budapest Bajnokságon álltak asztalhoz fiataljaink.

Az U17-es versenyszámokban Szögi Szonja, Erdélyi Blanka, Hangai Flóra és Kasa Zsombor indult, míg U19-ben csatlakozott hozzájuk Pelyva Boglárka, illetve Bácsi Boglárka is.

A fiatalabb korosztályban leány versenyzőink az aktuális ranglistákon elfoglalt pozíciójuknak megfelelően a legjobb 16 közé jutottak egyéniben, míg Kasa Zsombor a főtábla első körében búcsúzott a verseny további küzdelmeitől. Szögi Szonja állt a legközelebb ahhoz, hogy borítsa a papírformát, nüánszok hiányoztak a legjobb nyolc közé jutásához.

A párosok küzdelmeiben Erdélyi Blanka jóvoltában érmes helyezésnek is örülhettünk, hiszen a Statisztikás Bender Borostyánnal az oldalán a dobogó 3. fokára állhattak fel. Érdekesség, hogy a negyeddöntőben azt a soltvadkerti párost sikerült legyőzniük, akik a másnapi U19-es versenyszámban az első helyért járó aranyérmet vihették haza.

A másnapi U19-es versenynapon Hangai Flóra és Kasa Zsombor egyaránt a legjobb 16 közé jutott, ahol azonban felkészültebb ellenfelükkel szemben nem volt reális esélyük a győzelemre.

Párosban viszont Kasa Zsombor némi meglepetésre a celldömölki Ölbei Barnabással az oldalán egészen a negyeddöntőig meneteltek, ahol csak minimális különbséggel, döntő szettben szenvedtek vereséget esélyesebb ellenfelükkel szemben.

Leány játékosainkat a Lele Viktor, dr. Varga Csaba edzőpáros, míg Kasa Zsombort Márki Ernő segítették a versenyen.