2023. ÉVI UTÁNPÓTLÁS (U13, U15) LEÁNY ÉS FIÚ BUDAPEST BAJNOKSÁG „ARANY FOKOZATÚ” ORSZÁGOS RANGLISTAVERSENY

A 2023-as esztendő első versenyhétvégéjén az U13-as és U15-ös korosztály számára megrendezett Budapest Bajnokságon álltak asztalhoz fiataljaink.

U13-as versenyzőink közül Szögi Szonja és Kókai Szabolcs indult, míg U15-ben csatlakozott hozzájuk Erdélyi Blanka is.

A fiatalabb korosztályban egyik versenyzőnk sem tudta hozni a ranglistás pozíciója alapján előzetesen remélt eredményeket. Szögi Szonja első kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott, Kókai Szabolcs pedig a legjobb nyolc közé jutásért zajló mérkőzésen szenvedett vereséget jobb formában lévő ellenfelével szemben.

Ezzel azonban nem volt vége a versenynek, a vasárnapi játéknap jó lehetőséget biztosított a javításra, illetve Erdélyi Blanka számára a bizonyításra.

A szegedi versenyzők éltek is ezzel a lehetőséggel, hiszen jóval pontosabb és fegyelmezettebb játékot bemutatva a lányok kiemelésüknek megfelelően a legjobb 16 közé jutottak, míg Kókai Szabolcs a csoportküzdelmeket követően feljutott a főtáblára. Mindhárom versenyzőnk jól teljesített ezen a napon, nem sok hiányzott egyikőjük esetében sem a főtáblán való továbbjutáshoz sem.

A párosok küzdelmeiben Erdélyi Blanka jóvoltában érmes helyezésnek is örülhettünk, hiszen a Statisztikás Bender Borostyánnal az oldalán a dobogó 3. fokára állhattak fel.

Játékosainkat ezúttal a Lele Viktor, dr. Varga Csaba edzőpáros segítette a versenyen.