2022. évi országos U15 leány „TOP 16 Bajnokság” és U15 fiú „TOP 24 Bajnokság”

A sűrű év végi versenynaptár következő állomásai az U15-ös korosztály számára rendezett leány „TOP 16” és a fiú „TOP 24” bajnokságok voltak, melyek keretein belül ezúttal is az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban álltak asztalhoz fiataljaink.

Versenyzőink közül Erdélyi Blanka, Szögi Szonja illetve Kókai Ákos és Kasa Zsombor kapott meghívást a ranglistán elfoglalt pozíciójuknak köszönhetően.

A két napos verseny első napja után a két fiú versenyzőnk sikeresen vette a selejtezőcsoportjait, melynek eredményeképpen kvalifikálták magukat a legjobb 8 közé.

Esetükben elvárás is volt az „A” csoportba jutás, míg a lányok a csoportküzdelmek után a 9-16. helyekért folytathatták a szereplésüket.

A verseny második napján Kasa Zsombor három, Kókai Ákos pedig két mérkőzést tudott még megnyerni, így az erőviszonyokat tekintve a reálisnak mondható 6. és 7. helyen zártak. Zsombi esetében kiemelendő, hogy egyedül ő tudta legyőzni a verseny későbbi győztesét, a szekszárdi Kizakisz Nikolaoszt.

A lányok között a Szögi Szonja által elért 10. pozíció kiváló helyezésként értékelhető, hiszen U12-es versenyzőként sikerült az első 10-be verekednie magát. Erdélyi Blanka a kezdeti nehézségek után a verseny utolsó szakaszára lendült igazán csak játékba, végül két győzelemmel a 15. helyet szerezte meg.

Játékosainkat ezúttal a Lele Viktor, Márki Ernő edzőpáros segítette a versenyen.