Klubtagok

Magyar bajnoki érmek Mohácsról

2019-es Újonc és Serdülő Országos Bajnokság (Mohács)

Május 10-12-én zajlott Mohácson az Újonc és Serdülő Országos Bajnokság, amelyen az ATSK Szeged versenyzői az alábbi eredményeket értek el:

1. Nap U11-U12

A legfiatalabbak leány versenyszámában, már igazolt versenyzőként mutatkozott be a 9 éves Szögi Szonja,  főtáblára jutott, majd rendkívül kiélezett csatában kikapott a ranglista 2. helyezettől. Erdélyi Blanka akár dobogóra esélyesen érkezett a versenyre, neki a legjobb nyolc közé sikerült most jutnia, a korcsoport későbbi győztese állította meg. A fiúknál a 8 éves Kókai Szabolcsnak nem sikerült továbbjutnia a csoportjából, még nagyon fiatal, lesz még bőven lehetősége javítani.

Az eggyel idősebbeknél, az U12-es korosztályban a lányoknál Szögi Szonja ismét  főtáblára jutott, Erdélyi Blanka a legjobb 16 közé, a ranglistán jóval előrébb rangsorolt játékostól kapott ki. A fiúknál Kókai Szabolcs sikerrel vette a csoportmérkőzéseket és főtáblára jutott. Testvére Ákos, és Kasa Zsombor is kiváló teljesítményt nyújtott az egész verseny folyamán. Mindketten bejutottak a legjobb négy közé, végül bronzérmet szereztek.

2. Nap U13, Serdülő vegyes páros

U13-as korosztályban Erdélyi Blanka, Kókai Ákos és Kasa Zsombor főtábláig menetelt. Hangai Flóra 16 közé jutott, nagyon kevés hiányzott a továbbjutáshoz. A Budapesten készülő Szosznyák Emma bronzérmes lett, a verseny későbbi győztese tudta csak megállítani. Kókai Szabolcs nem jutott tovább a csoportból, de sikerült egy nagyon értékes skalpot gyűjtenie.Vegyes párosban Kókai Á. – Hangai F., Pelyva B.– Molnár L., Szosznyák E. – Szeli B. (Bük) és a Tanács B. – Sztanó K. a 16 közé, a Kasa – Erdélyi pár a főtáblára jutásért kapott ki.

3. Nap U15, Serdülő páros

Az OB harmadik napját, az első két naphoz hasonlóan értékes győzelmek és fájó vereségek váltakozása jellemezte.

U15-ös korosztályban, egyéniben a lányoknál Pelyva Boglárka és Sztanó Krisztina is kiváló játék mellett, döntő szettben kapott ki, a fiúknál Kasa Zsombor és Tanács Bence főtáblára, Szosznyák Emma a legjobb 16 közé jutott, egy rendkívül színvonalas, akár döntőnek is beillő mérkőzésen, a versenyszám későbbi győztese állította meg. Kókai Ákos és Hangai Flóra a főtáblára jutásért kapott ki.

hPárosban az Erdélyi – Hangai és a Szosznyák – Molnár (Szombathely) a legjobb 16, a Pelyva – Sztanó páros a legjobb 8 közé jutott, legyőzve egy esélyesebb párost. Fiúknál a Kókai – Unghváry (Cegléd) és a Kasa – Kopányi (Békés)  32, a Tanács – Molnár (Mezőberény) a legjobb 16 közé jutott. Az ATSK utánpótlás versenyzőit Nagy Bence, Márki Ernő, Simon Viktor és a Bárkányi Gabriella edzői team segítette az Országos Bajnokságon.

Köszönettel tartozunk a Szülőknek, edzőpartnereknek és mindazoknak, akik valamilyen formában segítették a fiatal versenyzőket.

Hozzászólások lezárva.